Jagoda

Jagoda se još uvek bere ručno u standardnu drvenu ambalažu (letvarice) u koje se stavljaju plastične posudice veličine 250 ili 500 g. Jagoda za svežu potrošnju obavezno se mora brati s peteljkom. Najbolji kvalitet imaju plodovi koji su potpuno zreli i dobro obojeni, ali takvim plodovima manjka čvrstoća pa loše podnose transport. Ako se jagoda isporučuje na udaljenija tržišta zahteva se da je oko 2/3 do 3/4 površine ploda obojeno tj. da jagode imaju samo beli vrh. Plodovi za industrijsku preradu ili zamrzavanje moraju biti potpuno dozreli i beru se bez peteljke. Berba se izvodi u nekoliko navrata, obično svaki drugi ili treći dan.

Sorte: Senga Sengana, Regina, Alexandria.

Vrste proizvoda:

  • Rolend
  • Blok

U jagodama se još nalaze i mangan, folati, kalijum, kao i drugi vitamini i minerali. Lepa boja jagoda rezultat je visokog sadržaja antocijana, biljnog pigmenta koji ima blagotvorna dejstva na zdravlje srca. Kao i drugo bobičasto voće, jagode sadrže fenole, moćne antioksidanse koji imaju antibakterijska svojstva i dovode se u vezu sa prevencijom karcinoma. Zato i ne čudi što se bobičasto voće promoviše u svakoj zdravoj dijeti, o čemu govori i ova naučna studija. Uz nizak glikemijski indeks, jagode takođe usporavaju varenje glukoze, čime dodatno regulišu nivo šećera u krvi i mogu poslužiti u prevenciji dijabetesa tipa 2 i metaboličkog sindroma.

Duboko zamrznuta jagoda, bez plesni, tragova fermentacije, oštećenja, deformisanih plodova, oštećenja od sunca i insekata.
Plodovi regularnog oblika, ujednačene boje, zrela, bez lišća, gline, oprana, nekalibrirana, adekvatno laserski sortirana i kontrolisana na prisustvo metala.

Nutritivna vrednost jagoda na količinu od 100g

Energetska vrednost32 kCal
Proteini0,67 g
Ugljeni hidrati7,68 g
Šećeri(nema informacije)
Vlakna2,00 g
Masti0,30 g
od kojih zasićene0,02 g
Kartonska kutija

200g, 400g, 5kg

Click-lock kutijica

250 g

Kartonska kutija

10 – 20 kg

PE Kesa

200 g – 2.5 kg

Plastične tacne

150 – 500 g

Zip kesa

350 – 750 g

Zajedno izgradimo zdravije okruženje

Znamo da se uspeh može postići samo istinskim timskim radom i besprekornom interakcijom. Tu smo da rešimo vaše izazove brzo, pouzdano i sa efikasnošću u fokusu.

Partneri